Het wilde eiland
Effie groeit op op een eiland samen met haar vader. Het leven op het eiland is erg primitief en de bevolking is dusdanig klein dat iedereen elkaar kent.
Als Lord Sholto met zijn vader naar het eiland komt om vogels en vogeleieren te spotten is het Effie die wordt gevraagd hun te begeleiden bij het spotten van de vogels. Echter Effie en Sholto krijgen gevoelens voor elkaar.
Als de bewoners van het eiland worden geëvacueerd roept de dood van de rentmeester veel vragen op.
Een verhaal wat zich wel wat laat voorspellen. Een onmogelijke liefde op het eerste gezicht. Totdat de lord zich realiseert dat Effie de ware voor hem is.
Het is een mooi verhaal waarin het leven op het eiland heel mooi wordt beschreven, maar ook het verschil tussen rijke en arme mensen goed aan het licht komt, en welke bezwaren dat met zich meebrengt. Hoe het leven ineens drastisch verandert als je wordt gedwongen om de levensstijl op te geven en je te schikken in een nieuwe en vreemde omgeving.
Tot vond ik het verhaal soms langdradig, waardoor de aandacht verslapte. Had meer vaart in gekund. Desondanks ben ik wel wat nieuwsgierig naar het volgende deel. Maar niet zo nieuwsgierig dat ik gelijk door wil lezen.