“Liefhebbers van de romanseries kunnen hun hart ophalen, want ook dit is weer zo’n heerlijke serie die je niet weg kan leggen”
Een mysterieuze ansichtkaart zet het leven van Tori danig op zijn kop. Het blijkt dat haar moeder Olive geadopteerd is en dat de prachtige bruidsjurk op de kaart door haar biologische oma is gemaakt. Het leven van haar grootmoeder blijkt allesbehalve gemakkelijk te zijn geweest, en Tori doet er alles aan om achter het gehele verhaal te komen, zij reist af naar Italië om het verleden van haar familie in kaart te brengen.
” Emilio, ik ga uitzoeken wat dit betekent – die kogels- het verraad- en ik zal erachter komen waar Giulia is”
De belofte van het Italiaanse eiland is het tweede deel in de Italiaanse eiland serie, gebaseerd op waargebeurde verhalen van een eiland in oorlogstijd. De Amerikaanse journalist en docent Barbara Josselsohn weet dit op een beeldende manier aan de lezer over te brengen. Dit tweede deel is zeer goed los staand te lezen, het is een verhaal op zich over het middelste zusje Giulia, in de andere delen worden de verhalen van Annalisa de oudste zus en het jongste zusje Emilia verteld. De belofte van het Italiaanse eiland is een ontroerende vertelling over de vlucht van Giulia van het eiland Anzalea en de tijd die zij doorbrengt bij de familie Ciani. Een verhaal dat ontroert maar zeker ook kracht uitstraalt, een liefdesrelaas in oorlogstijd waarin de eilanden heel mooi tot uiting komen.
Dit tweede deel doet mij smaken naar meer, en het eerste deel zal ik dan ook heel graag lezen, de manier waarop Josselsohn het verhaal aan het papier vertrouwd voelt geborgen en maakt nieuwsgierig. Tori speelt de hoofdrol net als haar grootmoeder en ook in deze serie komen de vrouwen krachtig naar voren. De fans van de boeken van Lucinda Riley en Soraya Lane kunnen hun hart ophalen, want de Italiaanse eilanden serie zorgt voor dezelfde heerlijke leesflow en is dan ook zeker een dikke aanrader om te gaan lezen.