“Deze verrassing wil je lezen, spannend en intrigerend van begin tot het einde”
Er is iets vreemd aan de hand in het mortuarium waar Maud normaal gesproken de overledenen de laatste zorg biedt. Ze krijgt een week vrij en het mortuarium is verboden terrein voor de alleenstaande Maud. Het is een komen en gaan van mensen beneden, Maud kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en neemt toch een kijkje, wat zij daar ziet wakkert haar nieuwsgierigheid alleen maar meer aan. Het laat haar niet los, om afleiding te zoeken schrijft zij zich in op een datingsite en al snel krijgt ze de eerste berichtjes in de chatbox, maar daar is ook niet alles wat het lijkt. Zowel op privé als op het werkvlak gebeurt er veel voor Maud, het is nu aan haar om alle ballen hoog te houden en te laten zien hoe zij verandert is, al houdt het verleden haar wel in de gaten
Annerieke de Vries weet vanaf de start van deze thriller de lezer in te pakken, haar eerdere boeken over de hoofdpersonage Maud waren al een aanrader, maar deze derde thriller spant de kroon. Het verhaal is spannend, ontroerend, meeslepend en zeer zeker ook origineel. De aspecten over de natuur en het vogel spotten zijn zeer creatief gevonden en geven het verhaal een verrassende twist. Na Sluipwesp en Een duistere plek is het verhaal van Maud nog niet voltooid, gelukkig! In deze derde thriller krijgt de lezer nog meer empathie voor de intrigerende verzorgster van de doden. De setting alleen al komt in dit deel enorm sterk naar voren, het duistere van dood wordt door de Vries op een unieke manier verwerkt. De spanning en het dreigende karakter voeren in dit deel de boventoon, de lezer zal het met mij eens zijn dat meermaals de haartjes op je arm overeind zullen staan door de verschillende verdachte karakters, en de duistere vondsten. Ook het privéleven van Maud komt in een ander licht te staan, men zal nog meer empathische gevoelens opwekken voor de hoofdpersonage die een enorme groei maakt in de gehele serie. Het mooie aan dit verhaal is dat het ook heel goed los leesbaar is, al denk ik dat wanneer je eenmaal kennis hebt gemaakt met Maud, je haar gehele verhaal wilt weten.
Het is verslavend lekker leesvoer met als kers op de taart dit derde deel, dat hopelijk niet het laatste zal zijn.
De Vries bouwt de spanning goed op, het heeft een heerlijk trekkende spanningsboog waardoor het verhaal onder de huid van de lezer zal gaan zitten. Mede door de originele decor en de spanning rondom het mortuarium is dit een thriller die wel even na zal zinderen, zo eentje die maar moeizaam losweekt uit het thrillerbrein van de lezer. En dan…. Dan sluit Annerieke de Vries af met een onverwachte cliffhanger waardoor men dit boek helemaal niet meer los zal kunnen laten, dit smaakt naar meer.
De laatste zeven is een thriller waarbij niet alleen de setting het werk doet, de Vries maakt er met alle karakters en de opbouwende spanning een heerlijke pageturner van die je niet snel vergeet. Er is meer dan je ziet, en dit verhaal wil je niet missen!