“Sterke details geven dit verhaal diepgang en maken deze thriller dreigend en beangstigend echt”
Wanneer je denkt dat je iemand kent, maar het blijkt juist het tegenovergestelde te zijn, dit overkomt Louise, wanneer haar vriend plots in zijn bed overlijdt. Zij was zijn maîtresse en hij haar grote liefde, maar al snel blijkt dat hij er een dubbele agenda op na hield. Louise rouwt om het overlijden van Hugo, maar gelijktijdig is zij zich bewust van de dreiging, wanneer er nog een slachtoffer valt heeft Louise het gevoel bij niemand echt veilig te zijn, wie speelt er nog meer een dubbel spel?
Julienne Brouwers heeft mij al eerder weten te verrassen met haar onverwachte plotwendingen en het verrassende verloop van een verhaallijn. Daar doet zij met Koel water nog een schepje boven op, het vanuit meerdere perspectieve geschreven verhaal is onverwacht, ondoorgrondelijk en bezit zeer veel gedetailleerde aspecten die het lezen tot een heerlijk feest maken.
Een scherpe thriller met veel verdachte karakters en meermaals wordt de lezer het bos in gestuurd om op het verkeerde been te worden gezet, een zoekplaatje na de dader die men niet zomaar zal zien op te lossen. Sterk, deze ongrijpbaarheid. Het fijne is dat dit een eerste deel is uit meer verhalen met de karakters Amber en John in de hoofdrol en juist dat gegeven maakt mij als lezer blij. De beschrijvingen van het onderzoek, het pathologische gedeelte is meer dan uitgebreid en geeft de lezer een zeer reëel beeld van wat er gebeurt rondom een moordonderzoek. Dit is een heel sterke kant aan de schrijfstijl van Brouwers, direct en diepgaand.
Realistisch en ongrijpbaar tegelijk heerlijk. Dit maakt dat deze thriller diepgang heeft en de karakters John en Amber smaken naar meer, een klein tipje van de sluier aan het einde van het boek maakt mij al nieuwsgierig naar het tweede deel.
Kortom, genoten van deze ongrijpbare, meeslepende en zeer scherpe thriller. Brouwers heeft mij weer helemaal ingepakt op naar het vervolg ik kan niet wachten