“Wanneer een sprookje werkelijkheid wordt, dan zorgt dat voor een heerlijk spannende leeservaring, kleine heeft de lezer in haar greep”
Wanneer bij de school van de kinderen van Imke Vos een wolf wordt gespot staat het hele dorp op zijn kop, de schapen en hobby boeren vrezen voor hun vee. Maar bij Imke begint de nachtmerrie, want zij is niet bang voor de wolf maar meer voor de Wolvenman en met de komst van de wolf lijkt ook haar Wolvenman terug te zijn. Het dorp beschermt hun vee, maar Imke doet er alles aan om HAAR roedel te beschermen.
Ik ben niet bang voor de boze wolf, ben niet bang, ben niet bang
Marcella Kleine heeft al meerdere mooie romans op haar naam staan, haar vorige thriller bij de Crime Compagnie, Bloedwraak, werd zeer goed ontvangen. En neem van mij aan; Pas maar op voor de boze wolf, zal hoge ogen gooien. Door het originele idee om een sprookje te verwerken tot een thriller zal de lezer zich weer even kind voelen, en door de persoonlijke manier waarop het verhaal wordt beschreven is het alsof je wordt voorgelezen. Maar het sprookje is niet zoals vroeger, want dit sprookje komt tot leven en is wel heel actueel. De wolven die tegenwoordig in Nederland worden gespot en voor overlast zorgen zijn sterk verweven in het verhaal, het is actueel, spannend en men zal zich maar moeizaam los kunnen weken van het verhaal van Imke en haar man Arne.
De in de Ik vorm geschreven verhaallijn geeft het verhaal meer diepgang, de lezer is getuige voelt de emotie en de angst, het maakt het persoonlijk ook de omgeving, het Drents Friese Wold is door Kleine heel sprekend overgebracht, het nodigt bijna uit om daar heerlijk in de bossen te gaan wandelen, al moet je dan niet bang zijn voor de Grote Boze wolf, want die dreiging is het hele boek door voelbaar. Kleine heeft mij weer weten te verrassen, door de manier waarop zij een authentiek sprookje voor een volwassene weet om te buigen tot een tergend spannende thriller, maakt mij groot fan. Het is niet alleen de spanning maar ook de manier waarop zij de omgeving aan de lezer weet tentoon te stellen dit laat maar weer zien hoe veelzijdig de auteur uit het Drentse Diever is
Pas maar op voor de grote boze wolf is een heerlijk zinderende thriller die je zomaar je nachtrust kan kosten. Wees niet bang voor de grote Boze wolf.
Ik ben niet bang voor de boze wolf, ben niet bang, ben niet bang