“Intriges en verdachte personages zorgen voor een meeslepende pageturner. Genoten met een hoofdletter G”
Op 24 december staat al tien jaar in het geheugen gegrift van de leden van de Sandwichclub. Op die dag verdween Cleo, een van hun vrienden. Haar vermissing is nooit opgelost. Nu, tien jaar later, lijkt er een doorbraak te zijn wanneer de leden van de club één voor één om het leven komen. Wat is de oorzaak van deze gebeurtenissen? Heeft iemand het gemunt op de leden van de Sandwichclub of laat Cleo opnieuw van zich horen? Is zij teruggekeerd?
“Geniet van je laatste dagen, want geen van jullie zal kerstmis halen.
Voor altijd,
Cleo”
Barbara de Smedt heeft mijn hart al eerder gestolen met haar schrijfstijl en haar spannende thrillers, nu komt zij met een heerlijke dikke pil waarbij de lezer van begin tot het eind gevangen is in mysterie en raadsels. Vraagtekens zullen de lezer in de ban houden, en men zal pas na de laatste punt weer opgelucht adem kunnen halen. Een heerlijk jeugdige setting vanuit het verleden, die mij heel erg doet denken aan de Gossip Girl scene, wordt gecombineerd met een spannende verhaallijn in het heden. Wie heeft het gemunt op de vrienden van toen? Deze vraag blijft je het hele verhaal achtervolgen, op een originele wijze heeft de Smedt de touwtjes in handen en houdt de lezer geboeid en alert.
De spanning in dit boek neemt voortdurend toe, wat bijdraagt aan de groeiende verdenkingen. Dankzij de vlotte en meeslepende schrijfstijl leest het als een pageturner, waardoor lezers de volledige 408 pagina's zullen waarderen. De titel "Ze kwam terug" wekt onmiddellijk nieuwsgierigheid op, terwijl de verhaallijn op een doordachte en scherpe manier is opgebouwd. Het blijft voor de lezer lange tijd onduidelijk hoe en waarom de gebeurtenissen plaatsvinden, wat bijdraagt aan de intrige. Bovendien zorgen de korte en krachtige hoofdstukken voor een zeer aangename en spannende leeservaring.
Nu was ik al fan van Barbara de Smedt, anders had deze meeslepende thriller vol geheimen daar zeker voor gezorgd. Het las als een trein, heerlijk ongrijpbaar.
“Geniet van je laatste dagen, want geen van jullie zal kerstmis halen.
Voor altijd,
Cleo”