Spannende YA-thriller

Mouad 25 maart 2025
Pippa Fitz-Amobi is een student die gaat afstuderen en voor haar profielwerkstuk kiest ze als onderwerp de moord op Andie Bell. De zaak Andie Bell is een moord die vijf jaar geleden plaatsvond. Ze werd vermoord door haar vriend Sal Singh, die daarna zelfmoord pleegde. De zaak was zo gebleven en iedereen dacht dat Sal de dader was, maar Pip wist dat er iets niet klopte.
Pip is een vastberaden, nieuwsgierig en slim meisje dat de waarheid wil weten. Ze werkt samen met de broer van Sal, namelijk Ravi Singh. Hij helpt Pip omdat hij ook denkt dat zijn broer de moordenaar niet is. Ze bouwen een mooie vriendschap op die hen goed zal helpen. Hun vriendschap maakt het lezen vlotter en makkelijker. Elk hoofdstuk is spannender dan het vorige. In het boek zijn er veel mysteries die je het verhaal niet laten voorspellen. Pip is ook heel dapper. Ze neemt veel risico's om informatie te vinden, hierdoor krijgen we stressvolle situaties. Dat heeft geleid tot bedreigingen van de echte moordenaar.
Wat het ook leuk maakt om het boek te lezen, is de structuur. Je kunt het verhaal vanuit een ander perspectief lezen wanneer Pip haar transcripten, mails, interviews en alle hulpmiddelen laat zien, zodat je meer gedetailleerde informatie krijgt. Dit maakt het lezen interessanter. De personages zijn ook op een goede manier beschreven. Je krijgt dus sympathie voor hen.
Het boek is leuk en spannend. Als je van spannende thrillers houdt met veel plotwendingen, dan is dit iets voor jou.

De sirenen is de nieuwe roman van bestsellerauteur Emilia Hart, een krachtig relaas over de veerkracht van vrouwen en de magie van de zee. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.