Spanning en Romantiek in een Paranormale Alliantie
"Bride" van Ali Hazelwood biedt een frisse kijk op paranormale romantiek met een verhaal vol spanning en complexe loyaliteiten. In deze roman moet Misery Lark, dochter van een invloedrijke Vampyre-raadslid, een alliantie onderhouden tussen de Vampyres en hun aartsvijanden, de Weres. Als buitenbeentje binnen de Vampyre-gemeenschap voelt ze zich gedwongen zich op te offeren om deze fragiele vrede te bewaren. Haar onvrijwillige verbintenis met Lowe Moreland, de Alpha van de weerwolven, blijkt echter allesbehalve eenvoudig.
De dynamiek tussen Misery en Lowe is sterk geladen: hij heerst over zijn roedel met ijzeren discipline, maar anders dan de Vampyre Raad toont hij menselijkheid en oprechte gevoelens. Toch blijft er wantrouwen van zijn kant – hij volgt Misery nauwlettend en voelt dat er meer speelt dan enkel een politiek huwelijk. En terecht: Misery heeft haar eigen, verborgen agenda, gedreven door een diepe persoonlijke reden die weinig te maken heeft met het behoud van vrede. Haar keuze om zich in het hart van het weerwolvengebied te begeven, wordt dan ook een gok die risico's met zich meebrengt, maar zij is bereid alles te doen voor haar doel.
Ik geef 3,5 sterren , ik vond het een boeiende en gemakkelijk leesbare roman die vooral zal aanspreken bij liefhebbers van romantiek en bovennatuurlijke thema's. De spanning tussen Misery en Lowe zorgt voor een meeslepende dynamiek, al missen sommige plotontwikkelingen wat diepgang en originaliteit. Hazelwood speelt met bekende tropen, maar haar vlotte stijl en humoristische ondertoon maken het verhaal onderhoudend. Voor lezers die willen ontspannen met een spannend en romantisch verhaal vol mystiek, biedt "Bride" een geslaagde ontsnapping, ook al zal het wellicht niet het meest blijvende werk van Hazelwood blijken.