Een sprankelende mix van romantiek en intrige
Na eerder genoten te hebben van "Rozen en Azijn", was ik benieuwd naar Linda Babel's nieuwe werk "Perfect en Imperfect". Het boek stelt opnieuw niet teleur. Het verhaal leest heerlijk vlot, net zoals ik van haar gewend ben. Babel weet een fijne balans te creëren tussen luchtigheid en diepgang, en neemt de lezer mee naar het bruisende Londen tijdens Het Seizoen, waar de jonge Lady Madeline Williams haar entree maakt in de Londense society.
Madeline wordt begeleid door haar strenge tante Ethel, die vastbesloten is om de perfecte huwelijkskandidaat voor haar nichtje te vinden. Haar keuze valt op de knappe Duitse prins van Württemberg. Maar het verhaal krijgt een verrassende wending wanneer de eigenzinnige en verarmde lord Maxwell Livingstone, een hondenfokker met een ongewoon uiterlijk, zijn intrede doet. Hoewel Livingstone zichzelf niet ziet als een geschikte kandidaat, wil hij niet dat de prins haar match wordt. Zijn plan om de prins dwars te zitten, zorgt voor een mix van humor, spanning en romantiek.
De personages zijn levendig en goed uitgewerkt, en de schrijfstijl maakt het makkelijk om helemaal in het verhaal op te gaan. *Perfect en Imperfect* is een heerlijke mix van romantiek, intrige en de zoektocht naar wat écht belangrijk is in het leven. Een ideaal boek voor wie houdt van korte historische verhalen met een vleugje eigenzinnigheid. Linda Babel weet opnieuw te overtuigen en bevestigt haar talent als schrijfster. Een aanrader!