Belofte maakt schuld
Whola, het verhaal vliegt er direct in. Als je begint met "Bitch" heb je al direct mijn aandacht. Zeker en vast omdat het eindigt met "Ze zal ervoor boeten, hij maakt haar kapot."
Het eerste deel is onderverdeeld in hoofdstukken vanuit het standpunt van 3 vrouwen. Allemaal houden ze er een geheim op na. Lisa werkt en is single. Ze is heel beschermend naar haar dochter Ava toe, zelfs op het randje van paranoia toe. Het is duidelijk dat Lisa een geheim met zich meedraagt.
Ava is de puberdochter van Lisa. Ze wordt 16 jaar en is op een leeftijd gekomen dat ze haar eigen weg wil inslaan wat heel moeilijk is met een overbeschermende moeder. Ze heeft een jongen leren kennen, maar is vooral verliefd op een veel oudere man die ze nog nooit heeft ontmoet, maar waarmee ze contact heeft op sociale media.
Marilyn is een collega en beste vriendin van Lisa. Op het eerste zicht heeft Marilyn alles wat ze wenst: vriendschap, een man Richard, een goede job,... Naarmate je vordert in het verhaal blijkt dat ook Marilyn een geheim met zich meedraagt.
Het tweede deel gaat verder waar het eerste deel in een climax eindigde. Je valt direct weer in verbazing bij het lezen van de eerste zinnen van het tweede deel. Ik had deze plotwending absoluut niet zien aankomen. Ook wordt er niets verteld van de overgang van het eerste naar het tweede deel waardoor je telkens maar verder wil lezen. Je wil absoluut weten wat er aan de hand is, wat er in het verleden gebeurd is. Ik wil niet te veel verklappen over het tweede deel, maar laat mij zeggen dat ik van de ene verbazing in de andere viel. Uiteindelijk had ik wel voor het einde door hoe de vork aan de steel zat.