Obsessie

Obsessie is een kort verhaal over Pascaline die na haar scheiding van haar man Frédéric verhuist naar een nieuw appartement in Parijs. Ze krijgt de eerste nacht al nachtmerries en begrijpt het niet. Het appartement is perfect, maar toch geeft het haar een onbehagelijk gevoel. Ze komt te weten dat in haar appartement, haar slaapkamer een jonge vrouw Anna verkracht en vermoord werd door een seriemoordenaar.

Pascaline voelt haar slechter en slechter naarmate de tijd vordert. Ze verwaarloost zich compleet, maakt fouten op het werk, duwt vrienden en collega's weg. Ze wordt helemaal in beslag genomen door de moord. Ze gaat op onderzoek uit, wie zijn de slachtoffers, wat dreef de moordenaar, hoe gaan nieuwe bewoners om met een woonst waar een moord gepleegd is,.. Tijdens deze zoektocht komt haar eigen verdriet over het verlies van haar 6-maanden oude dochter Helena.

De auteur slaagt erin om in een kort verhaal een gedetailleerde setting te creëren, de nodige spanning op te bouwen en om historische feiten zoals "zwarte donderdag" in Parijs te integreren. Ik zat vaak op het puntje van mijn stoel van spanning.

Meer recensies van Musquito (Alexis Cornette)