Heerlijke feelgood verhaal wat actueel is!

Myfridayreads 20 maart 2025
Liefdesgoritme

Iris Visser heeft wat mij betreft een heerlijke romantische humoristische feelgood verhaal geschreven. Waarbij de enemies to lovers trope verwerkt is gezien de hoofdrolspelers elkaar niet mogen, maar komt daar in het boek verandering in?

Dit verhaal is geschreven uit de perspectieven van Noud en van Lotte. Waarbij Lotte gelooft dat je liefde kan vinden in bijvoorbeeld een café of op een andere plek en waarbij ze zegt: “Liefde is geen schoolreisje. Ze laat zich niet plannen.”

Noud is meer wetenschappelijk ingesteld en heeft een app ontwikkeld om je perfecte match te vinden. Als ze door een publiciteitsstunt aan elkaar worden gematcht is natuurlijk de vraag kan er liefde tussen deze twee tegenpolen ontstaan?

Dit verhaal leest als een trein, ik kon dit niet wegleggen. Vooral omdat dit een hedendaags onderwerp is. Ik heb hardop moeten lachen om verschillende stukken in het verhaal. De dates waarop Lotte en Noud gaan zijn origineel.

Elk hoofdstuk begint met een quote. Die van Lotte met een quote uit bekende romantische komedies en die van Noud een meer wetenschappelijk quote. Persoonlijk vond ik de filmquotes erg leuk, want ik vind het zo leuk om een romantische film te kijken en veel van de films die werden genoemd heb ik dan ook gezien.

Wie schot in de roos heeft gelezen vindt het misschien wel leuk dat er een kleine knipoog in voorkomt naar de band ABBA!

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die van romantiek, humor en feelgood houdt!

Bedankt worldofromance en harpercollins voor dit ontzettende leuke eerste boek van de boekenlounge. Ik kan niet wachten tot de volgende!

Meer recensies van Myfridayreads