Ontroerend, Emotioneel en toch ook vol met humor geschreven!

Myfridayreads 29 oktober 2024
In deze review zitten spoilers!

Dit nieuwste boek/novelle van Sophie Kinsella is prachtig geschreven. Het onderwerp is heftig (ongeneselijke tumor) maar wordt niet zwaar neergezet. Je leest door middel van korte hoofdstukken over wat Eve meemaakt. Het zijn korte fragmenten die Eve zich kan herinneren tijdens haar herstelproces.

Eve wordt geopereerd om de kwaadaardige tumor in haar hoofd weg te halen. Door deze operatie is haar geheugen niet scherp meer. Zo kan ze veel niet meer herinneren. Haar man is haar rots en toeverlaat in dit zware herstelproces. Ik moest de tranen wegduwen toen ik las hoe hij Eve keer op keer moet vertellen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ik kan mij heel goed verplaatsten in hem, hoe zwaar en emotioneel dit is. Elke keer geconfronteerd worden met het onwetende en hoe lang je nog samen kunt zijn.

Wat ik zo mooi vind is dat Sophie Kinsella humor gebruikt om het onderwerp niet te zwaar te maken. Zo grapt Eve over dat ze een stuk wil gaan schrijven met als titel tumor of tequila en in het boek staan grapjes over de plastic stoelen in het ziekenhuis.

Het boek heeft niet veel bladzijdes (124) dus leest zo weg. Een echte aanrader voor iedereen die van Sophie Kinsella houdt of een prachtig verhaal wil lezen die je kan raken.

“Hoe voelt het? is fictie, maar het is mijn autobiografische boek tot nu toe. Eve’s verhaal is mijn verhaal.’ Sophie Kinsella

Meer recensies van Myfridayreads