Iris Visser is de romcom-queen van Nederland
Voor wie mij nog niet kent, hoi, ik ben Nadieh en ik ben Iris Visser's nummer één fan. Aangenaam. Ik hou van alles van wat zij schrijft. Zo is ook 'Het liefdesalgoritme' weer een heerlijk verhaal en ik ga je op een korte en krachtige manier vertellen waarom je dit boek moet lezen.
Dit boek bevat de enemies to lovers-trope. Noud en Lotte kennen elkaar van hun studie, en toen keken ze allebei al anders tegen de liefde aan. Lotte op een romcom-manier en Noud op een technische manier.
Dit boek bevat de fake dating-trope. Noud lanceert een dating-app waarbij je op basis van data wordt gematcht aan iemand. Noud daagt Lotte op live tv uit om haar ook aan te melden, dat doet ze, en 3x raden wie haar match is? Jawel, Noud. Dus op een fake dating-wijze moeten ze de wereld overtuigen van hun 'match' voordat de app in het water valt.
Dit boek is lachen en giechelen geblazen en ik heb genoten van elke seconde. De tropes waren perfect uitgewerkt en ik weet dat het een goed boek is als ik tegelijkertijd met het vrouwelijk hoofdpersonage vlinders in mijn buik krijg. Had ik trouwens al verteld dat dit boek ook dual pov heeft?? Nog meer redenen om dit boek te lezen dus. Ik kijk nu al uit naar wat Iris ons nog meer gaat brengen in de toekomst.
Dit boek krijgt uiteindelijk 4,5 ster van mij! Met dank aan HarperCollins voor het recensie-exemplaar.