Cosy crime om van te smullen!
In de Engel van Sevilla neemt Marelle Boersma de lezers mee naar, hoe kan het ook anders, Sevilla. In Sevilla staat een prachtig, luxueus resort waar Nederlandse mensen op leeftijd hun oude dag in alle luxe onder de Spaanse zon kunnen doorbrengen, met alle zorg die zij nodig hebben. Klinkt heerlijk toch? Maar al gauw blijkt dat er grimmige praktijken plaatsvinden op het resort. De plotselinge dood van meerdere bewoners houdt een nare nasmaak over bij de medebewoners. Iets klopt er niet in het verhaal over de dood van de bewoners. Een aantal bewoners besluiten niet bij de pakken neer te gaan zitten en richten samen een club op. Samen gaan ze door middel van spionage opzoek naar aanknopingspunten voor de vreemde gang van zaken in het resort. Stap voor stap vallen puzzelstukken op hun plek, tot dat de club zo ver zijn om over te gaan tot hun masterplan. Maar zitten ze wel op het juiste spoor, of zijn ze toch op een dwaalspoor beland?
De Engel van Sevilla was een boek om van te smullen! De karakters zijn stuk voor stuk sterk neergezet, door hun kenmerkende en eigenzinnige karaktereigenschappen. Het boek is geschreven vanuit meerdere perspectieven, in elk hoofdstuk vanuit het perspectief van een ander personage. Dit maakt dat je als lezer alle ins en outs van het verhaal kent, en dus ook vaak meer weet dan de betreffende personages zelf. Het verhaal is boeiend en pakkend en houdt hierdoor de aandacht vast. Je wil blijven lezen om te ontdekken of er zich daadwerkelijk grimmige praktijken op het resort afspelen en welke personages hierbij betrokken zijn. Het verhaal bevat een juiste dosis spanning en humor en leest makkelijk weg. Het deed me denken aan de boeken van Richard Osman over de Moordclub op Donderdag, dit verhaal is soortgelijk en minstens zo sterk!