aangrijpend debuut

Nadra 11 januari 2025
Citroeninkt van Maral Noshad Sharifi is een roman die de lezer meeneemt in een wereld van culturele identiteiten, migratie en de zoektocht naar een thuis. Het verhaal is goed geschreven en behandelt belangrijke thema's zoals het gevoel van ergens niet helemaal thuis zijn en het omgaan met de erfenis van een multiculturele achtergrond. De schrijfstijl van Sharifi is poëtisch en evocatief, wat het verhaal zeker een bepaalde diepgang en sfeer geeft.

Toch weet het boek niet altijd volledig te overtuigen. De verhaallijn is af en toe wat traag en de personages worden niet altijd voldoende uitgewerkt, waardoor het moeilijk is om echt een band met hen op te bouwen. De thema's die behandeld worden zijn krachtig, maar het verhaal zelf voelde op sommige momenten wat afstandelijk aan. De emoties van de hoofdpersoon, hoewel aanwezig, komen niet altijd even sterk over.

Citroeninkt is een mooi geschreven boek met een boeiend onderwerp, maar mist soms de impact die het zou kunnen hebben. Met drie van de vijf sterren geef ik dit boek een gematigde beoordeling. Het is een boek dat goed is voor een rustige leeservaring, maar het had net iets meer diepgang en emotionele impact kunnen hebben om echt te blijven hangen.

Meer recensies van Nadra

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.