Middelmatig

Nadra 11 januari 2025
Leven of dood van Michael Robotham is een spannende thriller die de lezer meeneemt op een intense rit vol actie, intrige en morele dilemma's. Het verhaal volgt Joe O'Loughlin, een psycholoog die zich in een gevaarlijke situatie bevindt waarin het leven van een jonge vrouw op het spel staat. Het boek is goed opgebouwd en bevat enkele interessante wendingen die de spanning weten vast te houden.

Robotham's schrijfstijl is vlot en effectief, en de verhaallijn heeft genoeg spanning om je aandacht vast te houden. De karakters zijn goed ontwikkeld, vooral de hoofdpersoon, Joe, die een sterke, maar ook kwetsbare persoonlijkheid heeft. Het morele conflict dat hij ervaart voegt diepte toe aan het verhaal.

Toch mist Leven of dood de verfijning en de impact die sommige andere thrillers kunnen bieden. Hoewel de plot spannend is, voelt het soms wat voorspelbaar aan en mist het de verrassingen die het nodig zou hebben om het tot een echte pageturner te maken. De emoties van de personages komen niet altijd volledig tot hun recht, en de algehele flow van het verhaal lijkt af en toe wat uit balans te zijn.

Met drie van de vijf sterren geef ik Leven of dood een gematigde beoordeling. Het is een degelijke thriller die een goed verhaal vertelt, maar het mist de diepgang en de verrassingen om echt te schitteren. Het is een prima keuze voor wie van een spannende leeservaring houdt, maar het blijft net iets te middelmatig om als echt memorabel te worden beschouwd.

Meer recensies van Nadra

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.