Alles klinkt anders met jou
In het boek volgen we Britt en Manuel. Britt werkt bij haar vader op kantoor en is een echte flapuit. Haar vader heeft als traditie om met kerst een foto van het gezin te maken. Britt's traditie is om ieder jaar iemand anders mee te nemen voor op de kerstfoto. Britt en haar tweelingbroer Thijs hebben een weddenschap lopen over Britts partner op de foto. Ze wil natuurlijk niet verliezen van Thijs. Op een verjaardagsfeestje vraagt ze Manuel of hij haar uit de brand wil helpen.
Manuel werkt bij zijn zwager, en woont bij zijn zus en zwager en hun dochtertje. Hij is een rustige jongen, die Britt graag wil helpen. Hij heeft zijn eigen redenen om kerst niet met zijn eigen familie door te willen brengen. Tijdens het bezoek aan de kroeg met Britt, Thijs en hun vrienden daagt Manuel Britt uit om mee te doen aan een pubquiz.
In het boek worden een aantal onderwerpen ter sprake gebracht die in werkelijkheid ook voorkomen. Beide auteurs hebben dit op een mooie manier verwoord. Het boek gaat over familie, vriendschap, rouwen, vertrouwen, zelfkennis, eenzaamheid, humor én muziek kennen.
Als je van feelgood met diepgang houdt is dit een aanrader. Ik heb tijdens het boek hardop gelachen, maar ook af en toe een traantje weggeveegd.