Actie én verhaal!
VN Secretaris Bill Hamilton ontdekt dat er splijtstofstaven ontbreken. Een dag nadat hij om meer informatie vraagt worden hij en zijn contactpersoon vermoord. Jim Matteos is geheim agent en wordt wereldwijd ingezet om bedreigingen uit te schakelen. Hij wordt ingeschakeld om de splijtstofstaven op te sporen voordat deze gebruikt worden. Deze opdracht brengt hem naar verschillende landen en in diverse moeilijke situaties. Zal hij de splijtstofstaven op tijd onderscheppen?
Hamish is leider van de Saraceenen, hij wil wraak nemen omdat zijn ouders en familie vermoord zijn. Soraya, zijn zus, speelt informatie door aan Jim. Staat zij aan Jims kant of blijft ze trouw aan haar broer?
Greg en Gabhil hebben samen bij de brandweer gewerkt. Ze hebben nog sporadisch contact, als Gabhil Greg om een ontmoeting vraagt, spoedt Greg zich naar het afgesproken punt. Voordat Gabhil iets kan zeggen, wordt hij vermoord. Greg wordt door een notaris benaderd i.v.m. overlijden Gabhil. Is Gregs leven ook in gevaar?
In het boek volgen we voornamelijk de drie bovenstaande heren. Daarnaast zijn er korte hoofdstukken met andere personages die op een of andere manier weer aan een van deze drie gelinkt kunnen worden. Dit was mijn eerste kennismaking met Era, maar ik ben al begonnen in “De Paarse Engel”. Zijn schrijfstijl nodigt uit tot verder lezen, maar als het boek aan de kant lag was ik er in gedachten nog mee bezig. Ik probeerde erachter te komen wat er speelde en wie te vertrouwen was.
Dit boek is een aanrader voor mensen die niet alleen van actie houden, maar ook van psychologische aspecten houden.
Quotes:
Er leek sprake van een onomkeerbare spiraal van geweld en het was de vraag of hij die ooit zou kunnen doorbreken.
Een of andere stronzo van de CIA komt ons bij het onderzoek assisteren.
Quotes:
Een of andere stronzo van de CIA komt ons bij het onderzoek assisteren.