Een boek over WO II op Texel en in India
Luna woont op Texel met haar vader Wolfram en haar oma Muthilde. Haar vader is een vrij stugge man en heeft weinig contact met Luna. Luna vraagt zich vaak af waarom haar vader zo stug doet. Haar oma zorgt liefdevol voor Luna. Luna vindt Texel te klein en daarom wil ze na haar eindexamen weg. Ze wil gaan studeren, maar dan gooit WO II roet in het eten. Zal Luna haar dromen kunnen waarmaken?
Chandar woont samen met zijn ouders in India. Zijn vader is arts en hij leidt Chandar op als arts. Chandar droomt van een vrij India. Chandar sluit zich, samen met zijn vriend Aditya, aan bij het Britse leger. Zal hij de vrijheid vinden waarnaar hij op zoek is?
Het boek start in 1943: Chandar en Luna ontmoeten elkaar op Texel. Luna’s paard wil niet verder lopen en Chandar, die een wandeling maakt, verwijdert een scherf uit de hoef. Ze spreken af dat hij de volgende dagen de hoef zal blijven behandelen. Tijdens de ontmoetingen leren ze elkaar beter kennen. Luna begrijpt niet waarom Chandar vrijwillig gekozen heeft om bij de Duitsers te gaan vechten. Bij beiden zijn er terugblikken vanaf 1938, hierdoor leer je hun gedachten, achtergrond en ideeën begrijpen.
Het boek gaat over familie, vertrouwen, liefde, vriendschap, verraad en geheimen. Na het lezen van dit boek heb ik dingen geleerd over WO II die ik niet wist.
Quotes:
Ergens leeft er een meisje dat voor hem bestemd is. De kunst is haar te herkennen.
Je bent anders. En tel daarbij op dat je niet kunt trefballen.
Het is net of mijn spraak voor mijn gedachten uit rent.
Ik las dit boek met de leesclub van Zin in feelgoodboeken i.s.m. LS uitgeverij.
Quotes:
Je bent anders. En tel daarbij op dat je niet kunt trefballen.
Het is net of mijn spraak voor mijn gedachten uit rent.
Ik las dit boek met de leesclub van Zin in feelgoodboeken i.s.m. LS uitgeverij.