Twee prachtig uitgewerkte tijdlijnen in deze bijzondere roman.
Zodra ik het tweede deel van Het Italiaanse eiland gelezen had, wist ik meteen dat ik dit verhaal nóg mooier vond dan het eerste! Dit boek voelt als een prachtige, romantische ontdekkingsreis tussen heden en verleden en is perfect voor lezers die dol zijn op familiegeheimen en meeslepende liefdesgeschiedenissen.
Het verhaal begint in 1943, wanneer de jonge Giulia op een bijna onbewoond eiland aankomt. Daar wordt ze liefdevol opgenomen door een vriendelijke familie. Dit mysterieuze startpunt zet de toon voor wat nog gaat komen. We springen dan naar het heden, waar Tori Coleman – een alleenstaande moeder die bruidsjurken ontwerpt – samen met haar oma Marilene en dochter Molly een rustig leven leidt. Dat verandert wanneer ze een ansichtkaart ontvangt met een afbeelding van een prachtige trouwjurk. Tori ontdekt dat haar familiebanden verder teruggaan dan ze dacht, en dat ze verwant is aan Giulia, de vrouw die in die oorlogstijd verdween.
De hoofdstukken wisselen soepel tussen Tori's en Giulia’s perspectief, waardoor je in beide levens wordt ondergedompeld. Josselsohn weeft hun verhalen naadloos samen en onthult langzaam wat hen verbindt. Beide vrouwen – krachtig, liefdevol en vol doorzettingsvermogen – worden zo beeldend beschreven dat je hun vreugde, verdriet, en kracht haast zelf kunt voelen. Terwijl Tori steeds dieper graaft in haar familiegeschiedenis, ontdekt ze niet alleen verborgen geheimen, maar ook een prachtige liefdesgeschiedenis die het verhaal een romantische, hartverwarmende twist geeft.
Wat Josselsohn hier neerzet, is een kunstwerk op papier. Ze geeft beide tijdlijnen een eigen charme en diepgang en laat de levens van Tori en Giulia op een manier naar elkaar toegroeien die haast magisch aanvoelt.
Het lezen van dit deel zonder het eerste boek is prima te doen, maar geloof me – je wilt deze geschiedenis van begin tot eind beleven. En nu kijk ik zeker uit naar het derde deel, om nog meer te ontdekken over deze betoverende zussen en hun verborgen verleden.