Een sfeervolle roman vol passie, rivaliteit en intriges.
De glans van de zijdevilla is het tweede deel van De zijdevilla-serie en neemt je opnieuw mee naar het adembenemende Italië. Tabea Bach weet met haar beeldende schrijfstijl de kleuren, geuren en sfeer van de zijdeweverij tot leven te brengen. De prachtige cover, met de zijdevilla op de achtergrond, nodigt direct uit om weer ondergedompeld te worden in dit meeslepende verhaal.
Ook in dit deel volgen we Angela, een gedreven en sympathieke vrouw die met hart en ziel werkt aan het succes van de zijdevilla. Haar loyaliteit naar haar werknemers en haar passie voor het ambacht maken haar een boeiend hoofdpersonage. Gelukkig kan ze rekenen op de wijze raad van Tess, die haar steeds weer bijstaat in moeilijke tijden. Maar Angela’s leven staat opnieuw op zijn kop wanneer een onbekende concurrent de toekomst van de weverij bedreigt. Daarnaast krijgt ze te maken met de afkeuring van haar schoonmoeder en de knappe architecte Tiziana, die steeds meer tijd doorbrengt met haar geliefde Vittorio.
Bach heeft een fijne, gedetailleerde schrijfstijl. Het is duidelijk dat ze zich grondig heeft verdiept in het zijdeweefproces, waardoor de beschrijvingen realistisch en boeiend zijn. De vele personages zorgen voor dynamiek, maar het is toch wel handig om eerst deel één te lezen, zodat je sneller vertrouwd raakt met de verschillende karakters.
Deze roman heeft me zeker weten te vermaken. Er gebeurt altijd wel iets met Angela– zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak – waardoor het verhaal blijft boeien. De combinatie van romantiek, spanning en intriges maakt dit een heerlijk boek om in weg te duiken. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het verhaal zich in het volgende deel verder zal ontwikkelen!