Een heerlijke roman met de bruisende Japanse cultuur op de achtergrond.
Wat een heerlijke ontdekking, deze roman van Julie Caplin. Zij heeft al diverse boeken op haar naam staan, maar voor mij was zij nog een onbekend schrijfster.
De kleine theewinkel in Tokio neemt je mee op een beeldende, bijna filmische reis door Japan, en geeft je een kijkje in het leven van Fiona, een reisblogger en fotograaf, die een reis naar Tokio wint. Klinkt perfect, toch? Totdat haar gids blijkt te zijn… niemand minder dan Gabe Burnett, de man die tien jaar eerder haar hart brak. Het verhaal dat volgt is een heerlijke mix van spanning, cultuur, en een verrassend vleugje romantiek.
Fiona’s ontwikkeling door het verhaal heen is prachtig om te volgen. Ze begint als een ietwat onzekere vrouw, gevormd door haar verleden met een kritische moeder en tegenslagen op school, maar dankzij haar ervaringen in Tokio – van de magische theeceremonies tot de verborgen straatjes – groeit ze. Dit alles door Caplins schrijfstijl die zowel luchtig als gedetailleerd is, waardoor je als lezer echt het gevoel krijgt dat je door Tokio dwaalt, de geur van verse thee inademend.
Naast Fiona’s perspectief lezen we ook soms vanuit Gabe, de fotograaf die zijn passie kwijt is door pijnlijke herinneringen. De scherpe dialogen tussen Fiona en Gabe, hun gespannen (en langzaam verzachtende) relatie, en de bruisende Japanse cultuur op de achtergrond geven het verhaal diepgang en sfeer.
Caplin’s talent voor het tot leven brengen van Japanse gebruiken, zoals de verfijnde theeceremonies, voegt een unieke laag toe aan dit feelgood-verhaal. Soms zijn er nét wat veel culturele details, maar die dragen ook bij aan de zen-achtige rust en verfijning die het verhaal ademt.
Al met al is De kleine theewinkel in Tokio een hartverwarmende, sprankelende roman die smaakt naar meer! Perfect voor iedereen die op zoek is naar een romantisch avontuur met een vleugje Japanse cultuur. Of Julia Caplin inmiddels een nieuwe favoriet is? Zeker weten!