Spannend tot de laatste bladzijde.

nathieleest 07 april 2025
Soms kom je een boek tegen dat je vanaf de eerste pagina vastgrijpt en niet meer loslaat. De laatste zeven van Annerieke de Vries is zo’n thriller. Het verhaal volgt Maud, een stoere, onafhankelijke vrouw die niet alleen in een mortuarium werkt, maar er ook boven woont. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar heeft haar draai gevonden en geniet van haar werk. Totdat haar baas haar plotseling een week vrij geeft – en haar verbiedt om ook maar één voet in het mortuarium te zetten. Vreemd, toch? Maud vindt van wel en besluit op onderzoek uit te gaan. Wat ze daar ontdekt, is allesbehalve prettig.

De spanning wordt al snel opgevoerd wanneer Maud in aanraking komt met Rechercheur Pieter. Samen proberen ze een mysterie te ontrafelen dat steeds grimmiger wordt. Terwijl Maud steeds dieper in deze duistere zaak verstrikt raakt, lijkt ze zelf op de radar van de moordenaar te komen... en dan wordt het echt gevaarlijk.

Wat dit boek zo spannend maakt, is de vlotte en meeslepende schrijfstijl van Annerieke de Vries. Ze neemt de tijd om Maud goed neer te zetten, waardoor je haar echt leert kennen – inclusief haar verleden, wat haar keuzes en emoties extra diepgang geeft. De spanning wordt geleidelijk opgebouwd en tegen het einde zit je op het puntje van je stoel. Het is een nagelbijter, en net als je denkt dat je alles weet, gooit de auteur er nog een spannende twist tegenaan.

Het boek eindigt met een open einde, iets waar ik normaal niet dol op ben, maar in dit geval werkt het verrassend goed. Het maakt nieuwsgierig naar meer en zorgt ervoor dat ik zeker uitkijk naar het volgende boek van deze auteur.

Dit was mijn eerste kennismaking met Annerieke de Vries, maar zeker niet de laatste. Als je houdt van spannende, goed geschreven thrillers, dan is De laatste zeven absoluut een aanrader!

Meer recensies van nathieleest