Op nieuw een spannend, donder en slim verhaal van McFadden.
Freida McFadden heeft ons weer een nieuwe thriller bezorgd en dit keer duiken we in de levens van Eva en Addie – twee vrouwen die alles op het spel zetten om hun geheimen te beschermen. Voor wie al fan was van De Hulp-serie van McFadden: bereid je voor op weer een heerlijke psychologische thriller vol spanning en onverwachte twists!
In De Leraar lijkt Eva alles voor elkaar te hebben: een goede baan als wiskundeleraar, een knappe echtgenoot Nate, en een routineus, veilig leven. Maar er wringt iets. Haar huwelijk voelt op de automatische piloot en Nate raakt haar zelden aan – wat Eva’s behoefte aan luxe (en stiekeme schoenenverzameling) alleen maar verder aanwakkert. En dan is er Addie, de leerlinge die gemeden wordt. Het gerucht gaat dat ze een leraar verleid heeft.
Wat zo lekker werkt in dit verhaal, is de manier waarop je steeds vanuit verschillende perspectieven leest. McFadden laat eerst Eva en Addie aan het woord, en later krijg je ook een inkijkje in Nate’s gedachten. Zo leer je alle drie de hoofdpersonen steeds beter kennen en ervaar je alle emoties en spanning die door hun levens slingeren. Via @Storytel is het trouwens een extra belevenis, want de verschillende vertellers brengen de personages echt tot leven – ideaal om volledig in dit verhaal op te gaan.
En natuurlijk zijn de geheimen, leugens en obsessies nooit ver weg. McFadden heeft weer een complex plot voor ons in petto, vol verraad en een vleugje wraak dat ervoor zorgt dat je maar door blijft luisteren. Het eerste deel van het boek neemt de tijd om spanning op te bouwen, maar halverwege schieten de gebeurtenissen plotseling een bizarre kant op. Serieus, je hebt geen idee waar het verhaal je heen gaat brengen – maar geloof me, het zal je niet meer loslaten! Vooral de laatste twist zal je gegarandeerd met je mond open laten zitten.
Ik het verhaal in één ruk verslonden. Als je van psychologische thrillers houdt, is De Leraar absoluut een must-read. McFadden heeft ons weer een spannend, donker en slim verhaal bezorgd!