Laat je betoveren door de magie van de Wensenwinkel
Wat is het toch knap dat twee schrijfsters samen zo’n heerlijke feelgood kunnen neerzetten! En dan ook nog met zo’n prachtig vervolg dat minstens zo vermakelijk én emotioneel is als deel 1. Twee jaar geleden leerden we De wensenwinkel in Delft kennen, en sindsdien is het een begrip geworden. Nu zijn Saskia en Chantal opnieuw in de pen geklommen, en dit keer nemen ze ons mee naar Rotterdam met een nieuwe vestiging van de Wensenwinkel. Ik kan je alvast zeggen: dit boek spat van de feelgood!
De bekende karakters uit deel 1 zijn terug, maar we maken ook kennis met een aantal nieuwe gezichten. Een bont gezelschap dat je gegarandeerd vrolijk maakt! Het verhaal wordt verteld vanuit vier perspectieven: Jim de Bruin, de bekende Nederlander met een hart van goud, Fay Haagman, een gescheiden moeder die alles over heeft voor haar dochtertje, Charlotte de Beauville, een sjieke dame met een verrassend charmante rol, en Sjaak de Jong, de gepassioneerde leraar met een groot hart voor de Wensenwinkel.
Het leuke is dat het verhaal meer is dan alleen romantiek. De vier vrijwilligers zetten zich in om wensen te vervullen van mensen die het financieel moeilijk hebben, maar ook hun eigen zoektocht naar geluk en liefde staat centraal. Terwijl ze anderen helpen, ontdekken ze dat liefde zich alleen maar vermenigvuldigt als je het deelt. Hoe mooi is dat?
De schrijfstijl van Chantal en Saskia is super toegankelijk, vol humor en vaak hartverwarmend. De emoties lopen soms hoog op, en ik zat regelmatig met een glimlach op mijn gezicht én een brok in mijn keel te lezen. Het boek is een echte rollercoaster van feelgood, maar schuwt de serieuzere onderwerpen ook niet. Eenzaamheid, onzekerheid en teleurstelling komen mooi aan bod, zonder dat het te zwaar wordt.
De magie van de wensenwinkel raakt je recht in je hart. De liefheid spat ervan af en je krijgt er een heerlijk warm kerstgevoel van. En voor mij was het extra leuk dat het in Rotterdam speelt – zo herkenbaar!
Dus ben je klaar voor een boek vol liefde, humor en een flinke dosis feelgood? Dit boek is perfect voor de donkere dagen. Sla het open, en laat je betoveren door de magie van de Wensenwinkel!