Een bloemrijke historische roman

nathieleest 14 maart 2025
Dit is het tweede deel in de serie “Tuinen van Heligan”

In dit boek gaat het verhaal van hoofdpersoon Lexi verder. Ze krijgt de opdracht een tentoonstelling voor te bereiden ter viering van het jubileum van de tuinen. Samen met haar collega Ben doet ze onderzoek naar het verleden van het landgoed.

Naast Lexi's verhaal gaan we terug in de tijd naar 1815, waar we Avery volgen. Hij is de zoon van de landgoedbeheerder, die na een tragisch duel naar India vlucht. Daar sluit hij zich aan bij een botanische expeditie die hem naar het afgelegen Nepal brengt.

Zowel het eerste als het tweede deel van deze serie wisselen tussen het verleden en het heden. In dit vervolg hebben we Avery, zoon van Damaris en Julian, als hoofdpersoon uit het verleden. Het is raadzaam om de volgorde van de serie te volgen, want anders kan het wat onduidelijk worden.

De auteur slaagt er niet helemaal in om je mee te laten leven met Lexi en haar situatie; ze vertelt het verhaal wat beknopt en richt zich veel op het onderzoek. De verliefdheid tussen Ben en Lexi blijft wat onderbelicht, wat ik jammer vond.

Wat betreft het historische deel, het meest interessante aspect is het leren kennen van de exotische plantenjagers. Ik vond het gedeelte over de reis naar India en Nepal erg interessant vanwege de verschillende rollen en culturen. Toch heeft het me niet zo geboeid als het eerste deel. Corbi neemt wel in elk boek de tijd om alles wat betreft de natuur beeldend en gedetailleerd te beschrijven.

Ik ben benieuwd naar het laatste deel in deze trilogie. Ik hoop natuurlijk op een mooi afgerond geheel.

Meer recensies van nathieleest

De sirenen is de nieuwe roman van bestsellerauteur Emilia Hart, een krachtig relaas over de veerkracht van vrouwen en de magie van de zee. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.