Een prachtige finale van de Kilcarrick-serie.
Karin Hover doet het weer: met De Zoektocht weet ze een krachtig en ontroerend verhaal neer te zetten dat je niet meer loslaat. Dit vierde deel in de Kilcarrick-serie draait om Stephen Fitzpatrick en neemt je mee in een wereld van liefde, verlies, hoop en de impact van verleden op het heden. Zelfs als je de eerdere delen niet hebt gelezen, kun je dit boek prima oppakken – al moet ik zeggen dat de hele Fitzpatrick-familiegeschiedenis achter elkaar lezen waarschijnlijk nóg mooier is.
Het boek wordt verteld vanuit twee hoofdpersonen: Stephen Fitzpatrick, die ondanks zijn geslaagde carrière aan de universiteit en zijn ontmoeting met de intrigerende Aoife worstelt met de gevolgen van de watersnoodramp in 1953. En dan is er Tess, een jong meisje dat ontdekt dat haar ouders eigenlijk haar oom en tante zijn, omdat ze haar biologische ouders verloor tijdens dezelfde ramp. Door hun verhalen uit verschillende tijden – het tragische verleden en de jaren 70 – samen te weven, weet Karin een indrukwekkend en compleet beeld te schetsen.
Wat dit boek zo bijzonder maakt, is Hovers beeldende schrijfstijl. Ze neemt je mee naar het verwoestende verleden van de watersnoodramp, met een scherp oog voor detail en historisch onderzoek. Tegelijkertijd voelen de personages levensecht aan. Stephen’s kwetsbaarheid, Tess’ zoektocht naar haar identiteit, en Aoife’s geheimen zorgen ervoor dat je als lezer volledig opgaat in hun wereld.
De Zoektocht is meer dan een historische roman; het is een verhaal over het najagen van identiteit, het verwerken van verlies en de hoop op een nieuw begin. Het is aangrijpend zonder zwaar aan te voelen, en dat maakt het juist zo sterk.
Met dit boek heeft Karin Hover echt een pareltje afgeleverd. De mix van historische feiten, diepgaande personages en een meeslepende verhaallijn maakt dit boek absoluut vijf sterren waard. Een aanrader voor iedereen die houdt van romans met inhoud én hart. En geloof me, na dit boek wil je meteen de rest van de Kilcarrick-serie verslinden!