Familieperikelen in de Schotse Hooglanden
Bereid je voor op een hartverwarmend verhaal vol liefde, familiebanden en een flinke dosis Schotse charme. Dit is precies het soort boek dat je nodig hebt voor knusse avonden op de bank. Dit eerste deel van een veelbelovende nieuwe serie van Rachael Lucas neemt je mee naar de Schotse Hooglanden, waar familieperikelen en oude liefdes weer opbloeien.
Lachlan Fraser dacht dat hij Applemore House voorgoed achter zich had gelaten. Maar na de dood van zijn vader erft hij het vervallen landgoed, inclusief een stapel successierechten die betaald moeten worden en drie zussen met wie hij het huis moet delen. Lachlan, die in Edinburgh een succesvolle brouwerij runt, keert met frisse tegenzin terug naar het dorp waar hij opgroeide.
Rilla is een jeugdvriendin van Lachlan en bracht als kind haar zomers door op het landgoed. Na het overlijden van haar vader keert ook zij terug naar Applemore om zijn spullen op te ruimen. En natuurlijk, zoals dat gaat in de beste feelgood-verhalen, kruisen de paden van Lachlan en Rilla elkaar. Het is duidelijk dat hun band nog steeds bestaat, maar wat betekent dat nu ze allebei volwassen zijn? De chemie tussen hen is heerlijk om te volgen — romantisch, speels en met precies genoeg emotionele diepgang om je hart te laten smelten.
Naast de groeiende romance tussen Lachlan en Rilla, draait het verhaal ook om de familie Fraser. Lachlan’s zussen — Charlotte, Beth en Polly — spelen elk hun eigen rol in het geheel. Je krijgt echt het gevoel dat elk personage zijn eigen verhaal verdient. De onderlinge dynamiek tussen de familieleden is zo herkenbaar: een mix van liefde, frustratie en onvoorwaardelijke steun.
De schrijfstijl van Rachael Lucas is als een warme deken. De beschrijvingen van het Applemore-landgoed, de knusse cottages en de gezellige dorpspubs maken dat je er zelf naartoe wilt. De Schotse Hooglanden spelen bijna een eigen rol in het verhaal — ruig, maar betoverend — en je waant je moeiteloos in deze prachtige omgeving.
Dit is pas het begin! De belofte van meer verhalen over de familie Fraser en het dorp Applemore maakt dat ik nu al uitkijkt naar het volgende deel.