Een spannend psychologisch spel waarin niets is wat het lijkt.

nathieleest 29 april 2025
Stel je voor: een droomhuis aan de ruige kust van Cornwall, uitzicht op zee, een nieuw begin. Wat klinkt als een perfecte verhuisfantasie, wordt in Jij, ik, zij van Sue Watson langzaam een nachtmerrie die zich onder je huid nestelt.

We volgen Rachel, die – ondanks een diepgewortelde angst voor water – met haar man Tom en zoontje Sam naar een gerenoveerd huis aan zee verhuist. Wat begint als een frisse start, glijdt langzaam af in een wirwar van twijfels, geheimen en psychologische manipulatie. Tom, de ogenschijnlijk perfecte echtgenoot, is charmant en zorgzaam... maar waarom voelt alles dan toch niet goed?

En dan is daar Chloe – de mysterieuze vrouw die toevallig binnenwandelt op hun eerste avond in het nieuwe huis. Ze lijkt aardig, té aardig misschien, maar haar band met Tom zorgt voor scheurtjes in Rachels vertrouwen. De vriendschap tussen de vrouwen ontvouwt zich met een ongemakkelijk randje: is Chloe een bondgenoot, een bedreiging, of iets heel anders?

In elk hoofdstuk ontdek je een beetje meer, maar je weet nooit zeker wat waar is. Het boek zorgt ervoor dat je blijft twijfelen en steeds verder wilt lezen – tot het einde vraag je je af wie er eigenlijk de waarheid spreekt en wie de leugen verspreid.

Toegegeven: ik wilde Rachel soms door elkaar schudden. Haar blinde vertrouwen in haar man werkte op mijn zenuwen. Maar tegelijk is haar loyaliteit hartverscheurend en realistisch – precies dat maakt haar zo geloofwaardig. Tom is op zijn beurt een meester in het ongrijpbaar blijven, en Chloe... tja, Chloe is een personage dat je wil doorgronden én het liefst tegelijk wil vermijden.

De wending aan het einde? Die zie je toch niet helemaal aankomen – geloof me. En als je denkt dat je weet wie de slechterik is? Think again.

Jij, ik, zij is een spannend en sfeervol psychologisch spelletje waarin niets is wat het lijkt.

Meer recensies van nathieleest