Dit boek voelt als een liefdevolle knuffel op papier.

nathieleest 22 april 2025
Soms kom je een boek tegen dat voelt als een warme deken. Alsof iemand zachtjes zegt: “Het komt goed, ik ben hier.” ‘Mijn vriend Sunny’ van kunstenaar en illustrator Jake Biggin is precies zo’n boek.

Het vertelt het verhaal van Alice, een meisje dat worstelt met angsten en twijfels. Gelukkig is daar Sunny, een kleine teckel met een groot hart. Sunny is niet zomaar een hond, hij is haar vriend, gids én geruststeller. Zijn woorden zijn wijs, liefdevol en troostend – alsof hij precies weet wat je nodig hebt, op het juiste moment.

Wat me zo raakte, is de bijzondere band tussen Alice en Sunny. Je voelt de liefde, bladzijde na bladzijde. De gedachten van Alice zijn zó herkenbaar. Iedereen voelt zich weleens onzeker of bang, en dit boek laat je zien dat dat oké is. Dat het helpt als er iemand naast je staat, zelfs al is het een teckel met wijze raad.

De illustraties zijn echt prachtig. Zacht, dromerig, bijzondere aquarels – ze passen perfect bij de sfeer van het verhaal. En een detail dat ik geweldig vond: Sunny’s tekst is in een ander lettertype dan die van Alice. Zo weet je precies wanneer Sunny spreekt.

Dit boek is een klein juweeltje. Lief, ontroerend en hoopvol. Een mooi cadeau voor een vriend(in), of gewoon voor jezelf – als herinnering dat vriendschap en liefde soms in de kleinste dingen schuilen.

Jake Biggin heeft met 'Mijn vriend Sunny' iets heel bijzonders gemaakt. Zijn woorden en illustraties hebben mijn hart echt geraakt.

Meer recensies van nathieleest