Goed opgebouwde roman met mooie diepgang.
"Wat gebeurt er als één moment alles verandert?" Dat is het uitgangspunt van Susan Muskee’s nieuwste feelgoodroman Nooit meer hetzelfde. Dit boek neemt je mee op een emotionele rollercoaster vol liefde, verdriet en nieuwe kansen. Susan Muskee is een bekende naam binnen het feelgood-genre, en dit boek bewijst wederom waarom haar verhalen zo aanslaan.
In Nooit meer hetzelfde volgen we het verhaal van Claudette, zij is een succesvolle relatietherapeut die haar leven goed op orde lijkt te hebben: ze heeft een leuke man en twee prima kids. Maar dan gebeurt er iets waardoor haar leven op z’n kop komt te staan en niets meer hetzelfde zal zijn. Claudette wordt gedwongen om haar toekomst en huwelijk aan te pakken en de mensen om haar heen in een ander licht te zien. Op zoek naar nieuwe richting en zichzelf, ontdekt ze langzaam wat écht belangrijk voor haar is.
Susan Muskee heeft een hele prettige en toegankelijke schrijfstijl. De manier waarop ze de gevoelens en gedachtes van Claudette beschrijft, voelt ontzettend herkenbaar en realistisch. Je leeft volledig mee met de ups en downs die ze doormaakt. Het verhaal is misschien iets meer beladen dan de doorsnee feelgood, maar dat maakt het juist zo krachtig. De diepgang in de verhaallijnen en het spel met emoties zorgen ervoor dat dit boek niet alleen luchtig en vermakelijk is, maar ook een serieuze ondertoon heeft.
Claudette is een personage dat je vanaf het begin in je hart sluit. Ze is dapper, maar ook kwetsbaar, en het proces waarin ze zichzelf opnieuw probeert te ontdekken, is prachtig om te volgen. Naast Claudette zijn ook haar man Lammert en de tweeling Rijk en Eloise realistisch neergezet. Een gezin dat je zo zou herkennen.
Nooit meer hetzelfde is een heerlijke mix van feelgood en serieuzere zaken, met sympathieke personages en een natuurlijk romantiek. Een aanrader voor iedereen die van een goed opgebouwde roman houdt met zowel diepgang als de warme, sprankelende sfeer die zo kenmerkend is voor Muskee’s schrijfstijl.