Een verrassend charmante romcom met een jaar vol uitdagingen.
Wat doe je als je vriend je op oudejaarsavond dumpt omdat je zogenaamd te saai en voorspelbaar bent? Precies dat overkwam Saar, de hoofdpersoon in deze charmante feelgood serie van Angelique. Net nu ze op het punt stond om samen te gaan wonen met Laurens, gooit hij roet in het eten met zijn onverwachte breuk.
Saar, die zich absoluut niet kan vinden in Laurens' beschuldigingen, besluit het heft in eigen handen te nemen. Want wat is er mis met een gezellige kerst bij je ouders in Putten of een warme chocolademelk in de stroopwafelzaak van je beste vriendin? Ze maakt een bucketlist voor het nieuwe jaar: elke maand een nieuwe uitdaging om te bewijzen dat ze wel degelijk spannend en avontuurlijk kan zijn.
De serie speelt zich af in Rotterdam, en als oud-bewoner van deze stad kan ik bevestigen dat de schrijfster de sfeer perfect weet te vangen. De iconische Rotterdamse kabouter speelt zelfs een belangrijke rol in het verhaal! Angelique haar schrijfstijl is levendig en vlot, wat perfect past bij het luchtige karakter van het verhaal. Toch weet ze ook de juiste snaar te raken met hier en daar een serieuze ondertoon.
De hoofdpersonages Saar en Matt zijn vanaf het eerste moment innemend en sympathiek. Vooral Saar's onhandige maar liefdevolle karakter maakt haar enorm menselijk en herkenbaar. Je gunt haar het geluk en blijft gespannen meelezen om te ontdekken of ze Laurens kan terugwinnen met haar bucketlist-avonturen.
De serie bestaat uit drie delen die naadloos in elkaar overlopen. Wees gewaarschuwd: elk deel eindigt met een soort cliffhanger, waardoor je wel móet doorlezen. Het is dan ook aan te raden om alle delen in huis te hebben voor je begint.
Met een mix van romantiek, humor en blunders is dit een heerlijke serie voor liefhebbers van Nederlandse feelgood romans. Perfect voor een gezellig weekend op de bank - al dan niet in een eenhoornonesie!