Geweldig begin van een nieuwe serie.
Wow, wat een thriller! Verdwenen, het eerste deel van de Florida Crime-serie, sleurt je vanaf de eerste pagina mee in een mysterie dat je niet meer loslaat.
Het boek opent direct intrigerend met Marissa, een moeder die wanhopig op zoek is naar haar dochter Emma. Maar niets is wat het lijkt.
Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld: dat van rechercheur Billie Ann Wilde, die zich vastbijt in een moordzaak én in de verdwijning van een meisje dat misschien wel helemaal niet bestaat. Tegelijkertijd springt het verhaal terug in de tijd, waar we Kitty leren kennen. De link tussen Kitty’s verleden en het heden blijft lang onduidelijk, en dat maakt het zo ontzettend meeslepend. Je blijft gissen en bladert koortsachtig verder om de puzzelstukjes eindelijk in elkaar te zien vallen.
Billie Ann is een ontzettend sterk personage. Na een zware periode is ze eindelijk weer aan het werk en wordt ze meteen geconfronteerd met een van de meest gecompliceerde zaken uit haar carrière. Terwijl ze haar weg zoekt in een wirwar van leugens en geheimen, leer je haar ook als mens kennen. Haar privéleven, vol uitdagingen en emoties, maakt haar herkenbaar en écht. Hierdoor voelt het verhaal niet alleen als een bloedstollende thriller, maar ook als een kijkje in het leven van iemand die vecht voor gerechtigheid én zichzelf.
Rose weet met haar krachtige schrijfstijl de spanning vanaf het begin tot aan de laatste pagina op te bouwen. De manier waarop ze de verschillende verhaallijnen met elkaar verweeft, is indrukwekkend. Ze laat je lang in het ongewisse, maar als de waarheid dan eindelijk boven water komt… BAM. Het voelt alsof je zelf in het hart van de zaak zit.
Verdwenen is meer dan alleen een thriller; het is een meeslepende, zorgvuldig opgebouwde puzzel die je niet weg kunt leggen. Perfect voor fans van spannende verhalen met onverwachte twists. Ik kan niet wachten op het volgende deel in de Florida Crime-serie.