Constante dreiging in deze sterkte thriller

nathieleest 27 maart 2025
Als je toe bent aan een goede psychologische thriller, dan moet je "Ze kwam terug" echt lezen. Het gaat over Seren, een vrouw met een succesvol modelabel, maar ook met een geheim. Jaren geleden verdween haar vriendin Cleo, en dat heeft een flinke impact gehad op haar en haar vriendengroep, de Sandwichclub.

De manier waarop Barbara de Smedt het verhaal vertelt, is echt top. Ze springt heen en weer tussen het nu en het verleden, waardoor je langzaam maar zeker het hele plaatje krijgt. Je leert de leden van de Sandwichclub kennen, en je voelt gewoon dat er iets niet klopt. Iedereen heeft zijn eigen geheimen, en dat zorgt voor een constante dreiging.

Het boek is spannend, maar niet op een schreeuwerige manier. Het is meer een sluimerende spanning die je de hele tijd op het puntje van je stoel houdt. Je wilt weten wat er met Cleo is gebeurd, en je wilt weten wie de brief heeft gestuurd die Seren ontvangt.

Het thema van liegen en geheimen speelt een centrale rol in het verhaal. Iedereen heeft iets te verbergen, en je weet niet wie je kunt vertrouwen. De personages zijn complex en hebben allemaal hun eigen verborgen agenda's. De dynamiek tussen de leden van de Sandwichclub is geladen met spanning en wantrouwen.

De schrijfstijl is vlot en meeslepend, en de korte hoofdstukken en de constante dreiging zorgen ervoor dat je het boek moeilijk kunt wegleggen. Het is een dik boek, maar het voelt niet langdradig. De plot is verrassend, en de ontknoping is echt zinderend.

Barbara de Smedt is een naam die ik in de gaten moet houden, want deze eerste ervaring smaakt naar meer.

Meer recensies van nathieleest