Leuk tweede deel van De heksen van Coutts serie met vleugjes magie en humor
‘Ze had toch al vanaf het begin geweten dat Owen de “Scully” van hen tweeën was en zij de “Mulder”?’
‘… en zijn koelkast was geen experiment van nieuwe levensvormen’
Een magische moordzaak is het tweede deel van De heksen van Coutts serie. Het is wel aan te raden om eerst deel één te lezen. Daar leer je namelijk al de drie belangrijkste personages en kat Eleanor kennen. Net als het eerste deel is dit ook een novelle met een magisch tintje. Persoonlijk vond ik dit tweede deel leuker dan het eerste deel. De moordzaak en de magie daaromheen sprak me meer aan dan het eerste verhaal. De moordzaak op zich is niet heel complex en de ontknoping ging uiteindelijk wel erg makkelijk, dat had wat meer inhoud kunnen hebben.
Dit tweede deel leest ook vlot, makkelijk en heeft vleugjes humor en magie. Het eerste verhaal voelde soms wat kinderlijk geschreven aan, maar dat gevoel had ik nu niet meer. De epiloog is een mooie afronding.
@NeeltjesBoeken
‘… en zijn koelkast was geen experiment van nieuwe levensvormen’