Luchtige feelgood met mooie setting in een boekhandel
Maria is modejournalist en woonde in New York totdat haar relatie strandde. Ze is weer terug in Den Haag en op zoek naar werk. Haar vriendin Ellen werkt bij een boekhandel en adviseert haar om daar te solliciteren. De eigenaren zijn de twee broers Jules en Jim. Gelukkig wordt ze aangenomen en is het werk leuk. De broers zijn heel verschillend qua karakter, maar ook erg leuk. Maar voordat er wat moois kan ontstaan, komt er een geheim van Maria uit en verliest ze haar baan.
“… als de ene deur dichtgaat gaat er ergens anders een venster open. Een nieuwe lente, een nieuw geluid, een nieuwe horizon biedt nieuwe kansen, et cetera …”
Wat ziet dit boek er mooi en vrolijk uit! Je kunt zien dat hier zorg en aandacht aan is besteed. De voorkant, zijkant en achterflap zien er echt super mooi uit net als de binnenkant van flappen. Daar staan allemaal kleine tekeningetjes op die weer terug komen aan het begin van het hoofdstuk en op de boekenlegger die bij dit boek hoort.
Alle hoofdstukken beginnen met een deel vanuit Maria en daarna vanuit Jim. Leuk dat ieder zijn eigen lettertype heeft en dat boven het deel van Maria een plaatje staat. De proloog geeft goed de setting weer van de beide hoofdpersonen. Als lezer leef je goed mee met ze en leer je ze goed kennen. Broer Jules is wat mysterieuzer weggezet, dat prikkelt als lezer je nieuwsgierigheid. Het verhaal zelf komt wat rustiger op gang. Aan het eind kwam er voor mijn gevoel wat meer vaart in.
Renée heeft een mooie creatieve manier gevonden om een extra inkijkje in de boekhandel te geven, dat ook nog eens een leuke afwisseling is (beetje cryptisch om geen spoiler te geven).
@NeeltjesBoeken
@NeeltjesBoeken