Mooie roman met wat zwaardere thema's
‘Voor ik je laat gaan’ draait om ex-partners Yasmen en Josiah. Het overlijden van twee dierbaren heeft tot een scheiding geleidt, maar ze runnen nog steeds een zaak samen en zorgen samen voor hun twee kinderen.
Het leest best vlot weg, maar ik miste wel vrij vlot wat spanning. Af en toe werd het ook wat langdradig. Gelukkig werd ik verder gegrepen door het verhaal en heb ik het daarna achter elkaar uitgelezen. Doordat de hoofdstukken afwisselend vanuit Yasmen en Josiah verteld worden, krijg je een goed beeld van de onderlinge verhouding. Je voelt dat het nog niet klaar is tussen ze en je wilt niets liever dan dat ze weer bij elkaar komen. Af en toe word je meegenomen naar de gebeurtenissen in het verleden, hierdoor krijg je meer begrip en wordt de liefde zichtbaar die er tijdens het huwelijk was. Mooi hierbij is de belofte die Yasmen en Josiah elkaar gedaan hebben: “Tot de wielen ervan afvallen”
De twee vriendinnen van Yasmen geven extra dimensie aan het verhaal. Het zorgt voor extra stukje interactie. Ook erg mooi is dat de psycholoog een rol gekregen heeft. Het ligt wel een beetje in taboesfeer om hier gebruik van te maken, maar ‘Voor ik je laat gaan’ laat zien dat het niets is om je voor te schamen en dat het je echt verder kan helpen.
Een mooie uitspraak die hierbij past is: “Kracht van eigen keuzes maken”.
Het is knap hoe de auteur zulke zware thema’s in een mooie roman heeft kunnen gieten.
Af en toe komt er mooie beeldspraak naar voren: “het verleden heeft etappes die te pijnlijk zijn”.
Al met al vond ik het een mooie roman.
Eerder gepubliceerd bij @NeeltjesBoeken
Een mooie uitspraak die hierbij past is: “Kracht van eigen keuzes maken”.
Al met al vond ik het een mooie roman.
Eerder gepubliceerd bij @NeeltjesBoeken