De kunst van het loslaten
Controlfreak geschreven door Sabine Zwaan.
Deze novelle van de verhalenfabriek is een boekje om even helemaal in te verdrinken, een kopje thee, een dekentje en natuurlijk chocolade.
Citaat : Laat ik maar direct met de deur in huis vallen, ik ben absoluut geen controlfreak , maar als je het goed wilt doen moet je alles zelf doen.
Dit alles slaat op Caroline en haar doen en laten. Zij heeft na een verschrikkelijke ervaring de mannen afgezworen in haar leven en heeft hier vrede mee.
Zij heeft veel zorg om haar jongere zusje als zij deze een keer dronken moet ophalen uit een kroeg omdat deze er zelf niet meer toe in staat is. Hierna gaan alle alarmbellen rinkelen bij Caroline.
Haar zorgvuldig opgebouwde en zelfbedachte imago stort in elkaar en zij moet alle zeilen bijzetten om op de been te blijven.
Als zij dan op haar werk ook nog de regie dreigt kwijt te raken gaat ze toch wel nadenken of ze wel goed bezig is.
Beetje bij beetje brokkelt haar zelfvertrouwen af en komt er iets anders voor in de plaats wat zeker niet direct gemakkelijk is voor deze controlfreak.
Als het plot eenmaal in zicht komt lees je ook waarom Caroline het niet zo op mannen heeft.
Het boek leest snel met leuke hoofdpersonen en prettig om te lezen. Een boek wat je met een voldaan gevoel dichtslaat.