Prachtig verhaal
“ De bessenplukkers “ geschreven door Amanda Peters.
Deze ontroerende historische roman neemt ons mee terug naar het jaar negentienhonderdzestig.
De familie waarvan we hier hun verhaal gaan lezen stamt af van het inheemse volk de Mi`kmaq.
Ieder jaar gaat de hele familie vader, moeder en de kinderen naar Main om te helpen met het bessen plukken om zo wat bij te verdienen. Iedereen van groot tot klein helpt mee en de sfeer is warm en gezellig.
Dan van het ene op het andere moment is het kleine zusje Ruthie verdwenen. Radeloos zoekt de familie dag en nacht om het kleine meisje te vinden maar helaas, Ruthie blijft onvindbaar.
Broer Joe heeft zijn kleine zusje als laatste gezien en voelt zich hier enorm schuldig over .Hij vertelt vanuit zijn perspectief hoe hij dit ervaart, wat het met hem doet en de gevolgen voor de rest van zijn leven.
Ook lezen we het verhaal van Norma. Zij groeit op als enig kind van strenge en overbezorgde ouders. Al geven haar ouders oprecht om haar voelt zij zich regelmatig niet echt begrepen.
Het is prachtig om te lezen hoe het leven van deze twee mensen verloopt en hun relatie met de rest van de familie.
Prachtige uitgediepte karakters die je raken en de hoop en vertrouwen op een beter leven.
De onderdrukking van het inheemse volk is eerlijk beschreven en haast voelbaar. De liefde voor elkaar en de natuur is volop aanwezig. Tevens een grote dosis wijsheid en traditie uit de oude Indiaanse cultuur.
Het boek is zeker geen aanklacht of een verdrietig verhaal maar eerlijk en zonder opsmuk beschreven zodat je als lezer een mooi kijkje krijgt in deze manier van leven.
Het boek leest prettig en snel en je kunt je er helemaal in verliezen het heeft mij echt geraakt. Een prachtige cover met mooie warme kleuren.