Een topper
“ Schim in de nacht “ geschreven door Sterre Carron.
Na drieëntwintig boeken met rechercheur Rani Diaz in de hoofdrol is het nu tijd voor deze standalone.
De tweeling Lorie en Nina vieren hun zestiende verjaardag en gaan nog even snel voordat het feest begint naar de winkel om wat snacks te kopen.
Dan wordt de winkel overvallen en wordt Lorie door de overvallers ontvoerd. Nina raakt hierbij gewond en komt bij in het ziekenhuis. Iedereen is de wanhoop nabij, waarom Lorie, wie heeft het op haar gemunt, wat heeft zij fout gedaan of zien ze haar voor een ander aan. Allemaal vragen waar niet direct een antwoord op te geven is
De ouders van de tweeling, Eva en Toon zijn gescheiden en de moeder heeft inmiddels een nieuwe vriend Jim.
Dan gaan we vanuit het perspectief van Eva, Lori en Nina steeds dieper het verhaal in en krijgen op die manier een heel mooi kijkje in hun leven.
Dan blijkt dat er meer aan de hand is dan zomaar een tiener ontvoeren. We duiken steeds dieper het verleden in en maken kennis met de overleden vader van Eva en zijn daden.
En wat is de rol van Sam de vriendin van Eva in dit verhaal.
De antwoorden lezen we in dit bloedstollend verhaal waarbij je niet kunt stoppen met lezen en je op het puntje van je stoel blijft zitten.
Geweldige personages, goed beschreven met zoveel menselijke kanten in het verhaal dat sommige situaties herkenbaar zijn in de goede zin van het woord.
Het leesplezier is super en de spanning hoog en als dan het plot in zicht komt zijn we allemaal een beetje op het verkeerde been gezet en zien we het talent van Sterre terug.
Ook in deze standalone is het weer genieten van de eerste tot de laatste bladzijdes en kan Rani even uitrusten.
En wat is de rol van Sam de vriendin van Eva in dit verhaal.