De zin van het leven
Spiritueel bungeejumpen geschreven door : Eugène van Haaren .
Als de auteur in een wiebelig kabelbaantje naar het topje van de berg gaat en bedenkt wat er allemaal mis zou kunnen gaan en dat ook nog beeldend verwoord kan ik een glimlach niet onderdrukken.
De auteur is op zoek naar de juiste manier om een boek te schrijven en om er van te kunnen leven. Hoe pak je dat aan, wat moet je er voor doen en gaat dan op onderzoek uit.
Tijdens dertien hoofdstukken gaat hij langs dertien spirituele behandelvormen om zo de juiste te vinden die bij hem past.
Na elk bezoek aan een vorm van bezinning, spiritualiteit en of therapie gaat hij in een dialoog met Maik zijn helderziende vriend die hem vertelt hoe iets werkt of juist niet.
Dit alles wordt nuchter en met een zekere humor beschreven en is zeker niet alleen goed of slecht.
Als lezer zie je een scala aan therapieën voorbij komen en kan je een indruk krijgen van wat er allemaal op dit gebied aangeboden wordt.
Dit boek is geen roman of liefdesgeschiedenis maar de zoektocht van een gewone man naar de spirituele zin van het leven.
Achter in het boek staan een aantal bronvermeldingen die je door de bomen het bos niet meer laten zien maar waar je zomaar wat aan zou kunnen hebben indien je ook op zoek zou zijn naar de zin van het leven.