Het verleden rust niet
“ Wraak “ geschreven door Camille Jacobs.
Citaat uit het boek : bij wraak komt men altijd bedrogen uit.
Voor mij is het de eerste kennismaking met deze auteur.
De gepensioneerde politie-inspecteur Arthur heeft zijn vrouw Vero na een kort ziekbed verloren.
Het huis van hen beide heeft teveel herinneringen en hij verhuist naar een woonzorgcentrum. Hij komt heel langzaam bij van zijn depressie waar hij na de dood van zijn vrouw in is terecht gekomen. Dan leest hij in de krant dat een gedetineerde persoon die door zijn speurwerk in de gevangenis is belandt vrijkomt. Deze persoon heeft voor zijn gevangenneming gezworen wraak op hem te nemen en nu krijgt Arthur het toch wel een beetje benauwd.
Zijn vrouw was een bekende kunstenares en haar werk werd alom geprezen. De kunstwerken van haar staan opgeslagen in een kunstgalerie. Door zijn depressie heeft hij vergeten de huur te betalen en zijn er een aantal kunstwerken verkocht, dit geheel tegen zijn wil.
Voor Arthur breekt er een spannende tijd aan en het verleden blijft hem achtervolgen. Vrienden blijken toch geen vrienden te zijn en hij zijn vrouw niet zo goed kende dan hij had gedacht. Arthur is het speurwerk nog niet verleerd en gaat op onderzoek uit wat hem niet in de koude kleren gaat zitten.
Twee verhaallijnen waar Arthur midden in zit en hiermee in het reine moet zien te komen.
Het is een interessant verhaal en fijn om te lezen, het leest snel met de nodige spanning. Soms met wat teveel herhalingen maar dat houdt de lezer bij de les. Op de cover staat een nevelachtige foto met een man die rustig na staat te denken bij een prachtige maan. De titel in het rood springt direct in het oog.
Een boek waarvan ik heb genoten en ga beslist nog meer van deze auteur lezen.
Citaat uit het boek : bij wraak komt men altijd bedrogen uit.
Voor mij is het de eerste kennismaking met deze auteur.
Een boek waarvan ik heb genoten en ga beslist nog meer van deze auteur lezen.