Een spannend tussendoortje

nell81 15 juli 2024
Met dank aan de 10e verjaardag van Hebban en mijn geschenkdoos van Uitgever Xander, heb ik een thrillers van Kiki Van Dijk leren kennen.

Gina is een journaliste in Rome die via een toevallige ontmoeting met een oude kennis, helemaal verwikkeld geraakt in de intriges van de macht in Rome. Vlak voor een avondje uit, ontmoet ze een oude kennis. De volgende ochtend blijkt hij vermoord te zijn.
Als klap op de vuurpijl is er een connectie met de burgemeester van Rome. Dit gebeurt op een moment dat Gina een heel onderzoek en artikel wijdt aan deze burgemeester. Al snel blijkt ook haar familie nauw betrokken te zijn.
Als ambitieuze journaliste bijt zij zich vast in de gebeurtenissen, maar geraakt daarbij zelf zo betrokken dat haar kind en zij zelf slachtoffer worden.

Kiki Van Dijk schrijft heel vlot en weet goed de spanning op te bouwen. Als ik niet had moeten werken, las ik het boek in een ruk uit.
Tegelijk blijf ik een beetje op mijn honger zitten. Sommige verhaallijnen zijn wat mager uitgewerkt. Ook het einde komt heel abrupt en lijkt wat snel bij elkaar geschreven te zijn.
Ik ben niet echt een liefhebber van thrillers, maar Rome is een leuk, ontspannend tussendoortje en zeker te smaken voor de koele minnaars van thrillers.
Dank aan Hebban en Xander voor deze leuke kennismaking.

Meer recensies van nell81