Het is alleen een beetje te voorspelbaar
Nadat er een gasfornuis in haar flat ontploft moet Ravi met haar moeder en jongere broer tijdelijk in een verzorgingstehuis wonen. Ravi vind het heelemaal niks, ze mist het huis waar ze voor de flat in woonde. Totdat ze ontdekt dat het tehuis eigenlijk een verblijf voor oude tovenaars is, die het laatste beetje magie in een lavalamp bewaren. De lamp word gestolen door de nachtheersers, een groep kwaadaardige tovenaars, en Ravi moet de laatste magie redden.
Het verhaal is tof, het doet kwa sfeer een beetje denken aan "Luna" van Pieter Koolwijk.Het is alleen een beetje te voorspelbaar, vooral het moment waarop Ravi en haar moeder op zoek zijn naar de schuilplaats van de Nachtheersers en dat ze het krachthonk vinden, een sportschool met dichtgetimmerde ramen waar op een plank "Ga weg, anders betoveren we je dood." staat. Nàtùùrlijk zitten ze daar... Het verhaal begint met de worden "Op Maandagmiddag om 15.42 explodeerde het gasfornuis van flat 2-F aan de Panamalaan."
"Precies op datzelfde moment sprong een jonge kikker aan de andere kant van de stad de vijver in en vroeg zich af waarom hij zo ontzettend veel zin had in het leven."
"Twee jongens die wilden gaan gewichtheffen, stonden die middag voor een gesloten sportschool. En niet zomaar gesloten: de de ramen waren dichtgetimmerd metr dikke planken."
"De chauffeur van tramlijn 7 remde ondertussen, omdat hij niks kon zien nadat er een meeuw met gestrekte vleugels op de vooruit was geland. Alweer."
"Net voordat ze een enorme knal hoorde, dacht Ravi aan haar vorige huis. Het gezellige huis waar ze tot een paar maanden terug had gewoond met haar broertje en haar moeder. En dat verkocht was aan andere mensen."
"Dit had allemaal met elkaar te maken, maar dat wist nog niemand."
Best geheimzinnig, he? Aan het eind van het verhaal staat een vergelijkbare tekst, en als je die leest valt alles op zijn plaats.
"Dit had allemaal met elkaar te maken, maar dat wist nog niemand."