Herfst, herfst, herfst, wat heb je te koop?

NickKolhek 02 december 2024
De herfst is nooit echt mijn favoriete seizoen geweest, desondanks heb ik wel enorm genoten van dit boek. Ook met de nodige oh-ja’s en gegiechel! Je merk erg aan het boek dat het geschreven is voor de nieuwsgierige kleuter! Maar daarover later meer.

Fien en Ramses krijgen van hun meester een opdracht mee; haal de herfst naar de klas! Dat gaan ze doen, eerst met kastanjes en bladeren, maar dat blijken andere kinderen al te doen. Daarom zegt mama dat ze maar met opa mee moeten naar het bos. Ramses wil graag weten ‘waarom bladeren van de bomen vallen’, dat wordt mooi uitgelegd in het boek.

De sfeer en de vele verkregen informatie doen het boek een beetje denken aan de ‘Wille Weten’-series, van dezelfde uitgever. Ramakers heeft voor diezelfde serie ook boeken geschreven, dus 1 en 1 is in dit geval ook 2!

Het boek staat vol met mooie woorden die helemaal bij het thema horen! Zo zorgen de schrijvers ervoor dat er ook echt iets te leren valt. Het is in de klas mooi te gebruiken als een aanvullend boek op je thema, zoals in dit geval ‘de herfst’!

De tekeningen van Marjolein Hund maken het verhaal af! Ze laten het boek echt leven en er worden zelfs een paar leuke grapjes gemaakt. Een paraplu bijvoorbeeld die op een paddenstoel lijkt!

Meer recensies van NickKolhek