Ongebonden
Wat gebeurt er als de dingen waar je naar staart terug beginnen te staren?
Met deze intrigerende vraag op de flaptekst zet Jordy Van Den Berg de toon van zijn psychologische thriller ‘Ongebonden’.
Het verhaal volgt Sophie, een vrouw die het ogenschijnlijk goed voor elkaar heeft.
Een succesvolle carrière als psychologe en een liefdevolle relatie met haar partner Mats.
Maar achter deze façade woedt een innerlijke strijd. Sophie wordt ingehaald door de steeds vaker terugkerende - soms zelfs manische – depressies en de angst om net als haar moeder “gek” te zijn.
Daarbij wordt haar groeiende interesse in bondage zowel een uitvlucht, als een confrontatie met zichzelf.
Haar carrière voelt minder belangrijk en Sophie is op zoek naar de scheidingslijn “voor en achter” het bureau als ze - aangespoord door Mats - in therapie gaat.
Van Den Berg neemt je op meeslepende wijze mee wanneer Sophies gedachten op de loop gaan. Haar verlangens en innerlijke conflicten krijgen de overhand naarmate de drang naar bondage toeneemt. Hongerend naar... zoekend naar... bevrediging.
De beschrijving van haar werkdag – het kijken naar de klok, de minuten en uren die tergend langzaam wegtikken, waardoor je als lezer de tijd haast voelt vertragen– en dan de gehaaste weg naar huis tot in haar appartement... Hunkerend naar wat haar te wachten staat.
Net wanneer je denkt dat je grip krijgt op Sophies verhaal, neemt het plot een wel heel onverwachte wending.
In de periode die volgt, ontdekt ze dat Mats geheimen voor haar had en leert ze mensen kennen uit zijn verborgen leven. Op zoek naar de waarheid raakt ze verwikkeld in een gevaarlijk spel en ik moet eerlijk bekennen dat ik haar keuzes niet altijd even goed begreep.
‘Ongebonden’ biedt niet alleen een meeslepende thrillerervaring, maar zet je ook aan het denken over thema’s als mentale gezondheid, de zoektocht naar identiteit en de complexheid van menselijke relaties.
Het boek gunt je een kijkje in de wereld van BDSM. De scenes zijn intens, maar nooit vulgair.
De psychologische diepgang en het respectvolle gebruik van BDSM-elementen maken dit verhaal uniek in zijn genre.
De vraag is: Heb je grip of houdt het jou in de greep?
Ongebonden, een boek over verbintenis, bondage en een zoektocht naar de waarheid.
Voor liefhebbers van verhalen die de grenzen opzoeken, is dit boek zeker de moeite waard om te lezen!
De vraag is: Heb je grip of houdt het jou in de greep?