Spirituele zoektocht
Recensie
Op weg naar de gouden zon
Mandy van Nobelen
Uitgeverij Elikser
Het verhaal gaat over Raja die op zoek gaat naar Zonnegod Ra en wat deze Egyptische mythologie voor haar betekent.
Ze zoekt naar de verbinding tussen leven en dood, het hogere bewustzijn en de reden van haar bestaan.
Deze mythe; zonnegod Ra, loopt als een rode draad door het verhaal.
Tijdens de party die Raja en haar echtgenoot Tom geven, verschijnt ook de mooie Eva.
Ze is volgens Tom gewoon een collega die bij hem op kantoor werkt. Hoewel Raja na verloop van tijd vermoedt dat Tom een verhouding heeft met deze Eva, confronteert ze hem er vreemd genoeg niet echt mee.
De hoogzwangere Raja vraagt aan haar zus Senda om een beeldje van Ra (de Zonnegod) voor haar mee te nemen wanneer Senda op vakantie naar Egypte gaat.
Aldus geschiedde en Raja koestert het beeldje.
Dan verliest Raja, na acht maanden zwangerschap, haar baby.. Een meisje, die ze de naam Nona geven. Het afscheid van hun kindje wordt op ontroerende wijze beschreven.
Tom kan Raja - die kapot is van verdriet - niet meer bereiken en ze gaan uiteindelijk uit elkaar en vervolgens verliest Raja ook nog haar baan.
Raja’s moeder, Anne, schenkt Raja na haar ontslag een reis naar Egypte, waar Raja op zoek gaat naar Ra en waar ze wil uitzoeken wat deze mythe voor haar betekent.
Raja ontmoet Osahar, die haar echter al gauw, zonder een reden te geven, achterlaat.
Ze beseft dat ze weer alleen gelaten is.. (Nona, Tom.)
Ze besluit langer te blijven en dat brengt de nodige (financiële) problemen met zich mee, maar ook ontmoetingen met nieuwe, mooie mensen die in haar leven komen en haar verrijken.
Ik voelde al heel snel aan dat het verhaal gedeeltelijk autobiografisch is.
Wat ik dapper vind is dat Raja de gedachten die ze heeft, vol vertrouwen, als signalen ziet.
Het deed me beseffen dat ook ik weer beter naar de signalen van mijn innerlijke zelf moet gaan luisteren.. Het heeft me tot nadenken gedwongen, op een goede manier.
Op weg naar de gouden zon
Mandy van Nobelen
Uitgeverij Elikser
Deze mythe; zonnegod Ra, loopt als een rode draad door het verhaal.
Aldus geschiedde en Raja koestert het beeldje.
Ze beseft dat ze weer alleen gelaten is.. (Nona, Tom.)
Ik voelde al heel snel aan dat het verhaal gedeeltelijk autobiografisch is.