Afstandelijk

NicoleW 26 juni 2024
De ik-verteller werkt op de klantenservice, alleen. De contacten met collega’s bevallen haar niet zo. Deze collega’s worden in het boek consequent aangesproken met hun functie. Ze heten Product, Marketing of Baas en daarmee wordt afstand gecreëerd. Het bedrijf als machine, met vervangbare onderdelen.
Wel is zij op haar gemak bij haar printer, waartegen zij haar hart lucht. Met de ik-persoon lijkt ook psychologisch van alles aan de hand.

Voor mij werd het verhaal met deze componenten te absurd en ik voelde teveel afstand tot de ik-persoon om mee te kunnen leven. Daarbij interesseerde het ‘debiteuren-crediteuren’-gedoe op de werkvloer mij ook onvoldoende om geboeid te blijven.
De schrijfstijl is soepel.

Meer recensies van NicoleW