Geniet van het leven!

NielsPlokhooij 06 november 2024
Al het blauw van de Hemel gaat over Emile die op jonge leeftijd dementie krijgt en besluit om op een laatste reis te gaan. Hij plaatste een advertentie en een onbekende Joanne reageerde hierop. Wie is deze vrouw en waarom gaat ze met hem op reis? Het boek maakt kennis met de mooie natuur van Frankrijk. Het begin van het boek is uit het perspectief van Emile en het einde grotendeels van Joanne.

Ik vind het een mooi boek om te lezen met een einde dat me bij blijft. Ik vind de stijl van de schrijver uniek: vooral de stukken die Emile opschrijft in zijn boekje. Alles loopt hier soepel in elkaar over. Er zitten spannende stukken in het boek en ook samensmeltingen die onvoorspelbaar zijn. Liefde staat centraal in het boek. Het benadrukt dat je moet genieten van het leven en alle kleine dingen die daarin gebeuren. Het boek geeft een inkijk in meditatie, iets wat voor mij nieuw was. Het boek heeft droevige thema’s, maar allemaal op een liefdevolle manier.

Meer recensies van NielsPlokhooij